Menu

Nekrolog - Ole Nygaard

image Ole Nygaard som vi helst vil huske ham: smilende og i sit rette ellement; på fodboldbanerne...
Finn Nørgaard (Michael Jensen)
12. august 2018 kl. 20:50
Vores allesammens mentor, Ole Nygaard, er søndag formiddag gået bort.

Det er med den største tristhed vi må meddele, at vores leder igennem en menneskealder, Ole Nygaard, i formiddag er død. Ole fik tidligere i år konstateret en lungekræft, som han desværre ikke kom sig over.

Vores tanker går til de efterladte og ikke mindst Oles trofaste ægtefælle og tætte livsledsagerske Brita Nygaard.

Ole Nygaard var en dygtig leder og en stor personlighed. Det har vi alle mærket og glædet os over. Ole var nemlig et generøst menneske, som interesserede sig for andre i et ægte engagement. Sammen med Brita udbyggede Ole et stort netværk indenfor sporten og fik mange venner. Ingen gik forgæves for at få gode råd, støtte eller hjælp- hverken spillere, trænere, ledere eller pårørende. Men ægteparret var dog tydelige i deres kommunikation og reaktion, hvis nogen opførte sig svigagtigt eller forsøgte spille smarte.

Ole viede sit voksne liv til foreningsidrætten og fungerede som leder igennem 5 årtier indenfor såvel håndbold og fodbold. De har været i klubben rigtig mange timer om ugen og hjulpet med alle mulige opgaver. Spillere, trænere, ledere er blevet vel modtaget af de to og hjulpet til rette. Det er fantastisk at 4 generationer af spillere i vores klub har mærket det klubengagement som er så enestående og værdifuldt for vores klub. Vi vil igen takke jer for jeres kæmpe indsats og menneskelige måde at være ledere og klubkammerater på. Vi ved at jeres arbejde er værdsat og kan sige det for hele medlemsskaren og de venner som nu er i andre klubber. I vil blive husket for alt det gode.

Unge og voksne håndboldspillere i Gladsaxe har også nydt godt af Ole og Britas seriøse og kompetente lederarbejde.

Ole Nygaard var en meget respekteret leder i københavnsk fodbold. Det er velfortjent, når man tænker på Oles bidrag til fodboldkulturen. Ole trådte for alvor ind i den betydende lederrolle som ungdomsformand i barndomsklubben Standard Kammeraterne- en af moderkluberne i KFB. Her var Ole med til at organisere afdelingen og lægge grunden til yderligere fremgang. Ole bliver formand i Standard og er i 1980’erne med til at skabe den største succes i nyere tid. Sammen med andre dygtige ledere skabes en klubkultur som samler ungdom og seniorafdelingen i en naturlig samhørighed. I starten af 80’erne er Standard med i toppen af Danmarksserien og kun en sejr fra divisionsfodbold.

Ole var en af bagmændene i fusionsarbejdet mellem Standard og Sylvia, et forarbejde som i 1990 førte til dannelsen af KFB og dermed en succesfuld fortsættelse af klubaktiviteterne. Her blev Ole vores første formand, for derefter at fortsætte som leder i ungdomsarbejdet. Senere blev Ole Sportslig leder i KFB og til det sidste fungerede Ole som leder i udvalget for hold, kampe, dommer- sammen med Brita.

Ole Nygaard er æresmedlem i KFB, har modtaget KFB`s særlige pris for et enestående klubarbejde. Ole fik i 1993 sølvnålen i KBU for sit lederskab og modtog i 2016 DBU Københavns ” Gør en forskel” pris sammen med Brita.

Også som aktiv idrætsudøver var Ole noget særligt. Ole var et af Standard Kammeraternes største talenter i historien og blev bemærket også udenfor klubben. Ole fik en alt for kort karriere på Standards 1.hold- idet en alvorlig knæskade satte en stopper for fodboldspillet. Ole var med i en særdeles talentfuld gruppe unge mænd, som virkelig rykkede klubbens bedste hold opad og som senere alle blev fortrinlige ledere i klubben.

Ole var samtidig en rigtig god håndboldspiller og nåde at spille divisionshåndbold i Gullfoss.

Oles bidrag rakte længere end i nævnte foreninger, nemlig som aktiv i KBU/DBU København. I starten af 1990’erne fungerede Ole og Brita som holdledere for KBU`s udvalgte seniorhold, mens begge i de seneste 5 år har været med til at samle historisk materiale indenfor københavnsk fodbold i det historiske udvalg.

KFB vil ære Ole Nygaards minde i yderligere skrift og ved markering på banen.

Det er vore alles håb at Brita Nygaard fortsat vil være en del af KFB`s aktive medlemmer og vi vil gøre alt for at hjælpe Brita i den svære tid.

Hilsen bestyrelsen i KFB.