image "Brandmand" holdt liv i Dragør-kampen - arkivfoto fra et træningspas.
25. august 2017 kl. 13:02
KFB – Nørrebro United lørdag d. 26/8 kl 13:30

Inden vi kigger frem mod lørdagens kamp mod Nørrebro United, skal vi lige se tilbage på sæsonpremieren mod Dragør.

Som bekendt endte det med, at Dragør vandt med 3-2, efter 1-1 ved pausen.

Begge KFBs mål blev sat ind med hovedet af sidste sæsons topscorer, Martin ”Brandmand” Andersen – først assisteret af David Birk, via et indlæg fra højre, og siden var det Casper Krandorf, der lagde den ind i panden på topscoreren fra venstre side. ”Brandmand” scorede både kampens første- og sidste mål!

Efter kampens indledning stod det ikke ligefrem skrevet i stjernerne, at KFB skulle indlede scoringen. Indenfor de første 10 minutter diskede Mikkel i målet op med to gode redninger og i samme periode måtte Emil definitivt forlade kampen med en lårskade – hvilket naturligvis ikke gjorde det nemmere!

Det var en forvirret, stresset ja, nærmest nervøs indsats, KFB lagde fra land med. Små nemme afleveringer - der kiksede, dårlig kommunikation og løb- og pres, der ikke var afstemt ordentligt.

Nogle af nerverne blev rystet af som halvlegen skred frem og KFB så efterhånden stærkere ud på hele banen – men især offensiven blev bedre. Vi producerede klart flest chancer og belønningen kom fem minutter før pausen. I minutterne efter havde vi et par ret store chancer, der kunne have bragt os yderligere foran, men i stedet udlignede Dragør minuttet før pausefløjtet – i en situation hvor pres på boldholderne var en fatal mangelvare.

Men ok, 1-1 ved pausen kampen var stadig åben.

Desværre var det, som nævnt kun nogle af nerverne, der var rystet af og en ærgerlig opspilsfejl resulterede i en friløber, som værterne ugæstfrit udnyttede knap 20 minutter før tid.

I det følgende kvarter producerede vi fem rigtigt gode muligheder for udligning, som vi dog ikke formåede at udnytte. Hvad det kan betyde ikke at score på sine chancer blev tydeligt illustreret, da ”Bisse” efter 86 minutters spil, havde en god hovedstødschance, men inden der stod 87 på uret, havde Dragør bragt sig på 3-1 på den følgende omstilling! I sidste ordinære minut reducerede ”Brandmand” så på sit andet hovedstødsmål.

4-2 kunne det også være blevet, men en velspillende Mikkel i målet leverede en pragtfuld dobbeltredning i de døende sekunder!

Lørdag tager vi så imod Nørrebro United i sæsonens første hjemmekamp og hvis vi har lært følgende af Dragør-kampen, så er der god grund til at være fortrøstningsfulde:

• Fodbold er et spil, der foregår med verdens bedste legetøj – og så gør man det i hele 90 minutter med drengene! Hvad er der at være bange for? Intet!!!
  • Lyt til- og stol på dem, der dirigerer bagved dig, de har trods alt et bedre overblik!
  • Tag det roligt! Man skal være tændt, men ikke overtændt – stress er skadeligt også for fodboldspillet!
  • Scor på de mange chancer, vi producerer, så er det altså nemmere at vinde - simpelt!

Nørrebro United fik heller ikke det helt rigtige ben ud af sengen i deres første kamp. I udekampen mod Østerbro IF kom de ellers foran efter 25 minutters spil, men måtte, i lighed med os, nøjes med 1-1 ved pausen. På de sidste 10 minutter i kampen lukkede de imidlertid 2 kasser ind og måtte gå slukørede fra banen.

Torsdag spillede de så igen, denne gang mod PI Fodbold i Ryparken. Her fik de så sæsonens første point ved at spille 1-1 – hvilket selvsagt er et udmærket resultat.

I sidste sæsons næstsidste kamp spillede vi senest mod Nørrebro United (så det er jo ikke så længe siden). Her var vi klart dominerende og endda det mest løbestærke hold. Vi vandt som bekendt kampen komfortabelt med 4-2.

Med tanke på, at vi er ret godt på vej rent formmæssigt, samt har det faktum i hu, at lørdagens gæster kun har haft fredagen til at hvile sig i, tror jeg, at vores muligheder er ret gode for at komme på tavlen i hjemmepremieren.

Men det kræver selvfølgelig ro og koncentration fra start til slut!

Jeg glæder mig og det håber jeg også, at I gør!